Aleksa Stojadinović, klarinet Milica Micić, klavir

Aleksa Stojadinović, klarinet*

Milica Micić, korepeticija

*Student II godine u klasi doc. Miloša Mijatovića

I nagrada na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu

 

PROGRAM:

J. S. BACH / F. BUSONI*:
Ich ruf zu DirHerr Jesu Christ, BWV 639
*aranžman za klarinet i klavir M. Micić

C. Maria von WEBER:
Clarinet Concerto No. 1 in F minor, Op. 73 (J. 114)
1. Allegro
2. Adagio ma non troppo
3. Rondo – Allegretto

E. CHAUSSON:
Andante et allegro

A. GRGIN:
Varijacije br.2

 

UTORAK 12. MART, 20h
KONCERTNO-IZLOŽBENI PROSTOR FU (Knjaževačka 2a)

 

BIOGRAFIJE

Aleksa Stojadinović rođen 23.5.1993 godine u Beogradu.Završio Srednju muzičku školu ,,Stanislav Binički”u Leskovcu u klasi profesora Dejana Veljkovića.Trenutno je student druge godine Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za klarinet u klasi profesora spec. Miloša Mijatovića.Učestvovao je na mnogim takmičenjima gde osvaja prve nagrade.Već šest godina pohađa kurseve Veljka Klenkovskog koji se održavaju u Tivtu gde nastupa sa  kamernim orkestrom duvača gde se premijerno izvodi moderno delo Nine Perović “Neki Ljudi”.

Školske 2013. godine održao je dva solistička koncerta u Nišu. Iste godine osvaja prvu nagradu na takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu.

 

 

 

 

 

Mr Milica Micić (1981), prva generacija polaznika nulte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu. Diplomirala na odseku Klavir 2002., a magistrirala 2005., u klasi prof. Dejana Sinadinovića, na FMU u Beogradu. Nastupala je na koncertima, festivalima, tribinama i takmičenjima kao solista ili kamerni muzičar. Neka od značajnijih takmičenja u inostranstvu su: San Bartolomeo (1995 – prva nagrada) i Monkalijeri (1998 – druga nagrada, prva nije dodeljena) u Italiji; takmičenje za savremenu muziku u Krakovu – Poljska (2001) Krzysztof Penderecki – nagrada za najbolje izvođenje savremenog dela; na Kritu, u Grčkoj, 2006. godine osvojila je treću nagradu u kategoriji klavirski duo. Više puta bila je laureat na republičkim i saveznim takmičenjima kao solista, u klavirskom duu i klavirskom triju. Sarađivala, kao solista ili član orkestra, sa beogradskom Filharmonijom, niškim Simfonijskim orkestrom, RTS orkestrom, skopskom Filharmonijom mladih. Ima veliko iskustvo kao kamerni muzičar, a svirala je i u ansamblima, sa grupom udaraljki, duvačima i u različitim kombinacijama. Posebnu naklonost ispoljava ka savremenom stvaralaštvu i novim muzičkim pravcima, ali i aranžiranju, i komponovanju. Od 2002 – 2007. angažovana kao klavirski saradnik u muzičkoj školi Kornelije Stanković u Beogradu. Na Fakultetu Umetnosti u Nišu radi od 2007. godine, a od 2011. je viši umetnički saradnik na Katedri za duvače.