Aleksa Stojadinović,klarinet Miroslav Ćorda,klarinet Milica Micić,klavir

clarinet2782

Utorak 18. jun 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Aleksa Stojadinović, klarinet*

Miroslav Ćorda, klarinet*

Milica Micić, klavir

 

*Klasa: doc. Miloš Mijatović

 

PROGRAM

J.S.Bach / F.Busoni* – Choralbearbeitung – Wachet auf, ruft uns die Stimme Es-dur BWV 645
Aus den Schüblerschen Chorälen (BWV 645-650)
*aranžman za klarinet i klavir: M. Micić

Johannes Brahms – Clarinet Sonata in Eb, Op.120, No.2
Allegro amabile
Allegro appassionato
Andante con moto. Allegro non troppo

 

Carl Maria von Weber – Concertino for Clarinet
(Clarinet and Piano), Op. 26

gost koncerta: Miroslav Ćorda

 

Robert Schumann – Fantasiestuecke für Klavier und Klarinette, op. 73
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch und mit Feuer

 

Bruno Brun – 4 Minijature za klarinet i klavir
Largo. Allegretto
Allegro brillante
Andantino
Allegro

 

 

BIOGRAFIJE

ALEKSA STOJADINOVIĆ rođen 23.5.1993 godine u Beogradu.Završio Srednju muzičku školu ,,Stanislav Binički”u Leskovcu u klasi profesora Dejana Veljkovića.Trenutno je student druge godine Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za klarinet u klasi profesora spec. Miloša Mijatovića.Učestvovao je na mnogim takmičenjima gde osvaja prve nagrade.Već šest godina pohađa kurseve Veljka Klenkovskog koji se održavaju u Tivtu gde nastupa sa  kamernim orkestrom duvača gde se premijerno izvodi moderno delo Nine Perović “Neki Ljudi”. Školske 2013. godine održao je dva solistička koncerta u Nišu. Iste godine osvaja prvu nagradu na takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

Miroslav Corda-2Miroslav Ćorda, klarinet (1993, Vršac). Svoje muzičko obrazovanje započeo je 2006. godine u muzičkoj školi  „Josif Marinković“ u klasi prof. Nenada Ivanovića. Osnovno muzičko obrazovanje završava u klasi prof. Ljubiše jovanovića i u klasi istog profesora 2008. godine upisuje srednju školu, „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu, koju završava uspešno. 2012. godine upisuje fakultet umetnosti u Nišu. Student je prve godine klarineta u klasi prof. Miloša Mijatovića. U toku školovanja osvojio je brojne nagrade i bio član mnogobrojnih kamernih sastava. Kao član orkestra klarineta „Bruno Brun“ i kvinteta klarineta „Tokarev“ svirao je u svim vecim i značajnijim salama u Srbiji, kao i na raznim kulturnim manifestacijama. Sa kvintetom „Tokarev“ osvojio je Prvu  nagradu na Republičkom takmičenju i memorijalu „Mita Topalović“ u Pančevu. Kao član dua „Semafor“ osvojio je prvu nagradu na takmičenju „Petar Konjović“ i memorijalu „Dušan Protić“. Kao solista osvojio je Drugu nagradu na takmičenju „Petar Konjović“, Prvu nagradu na takmičenju „Petar Stojanović“ i Prvu nagardu na memorijalu „Dušan Protić“. Usavršavao se kod eminentnih profesora iz zemlje i inostranstva: Ljubiša Jovanović, Aleksandar Tasić, Stephanie Zelnick, Bruno di Girolamo, Milan Rericha, Mate Bekavac…

sivaMILICA MICIĆ (1981, Niš), prva generacija polaznika nulte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu. Diplomirala na odseku Klavir 2002., a magistrirala 2005., u klasi prof. Dejana Sinadinovića, na FMU u Beogradu. 2013 je završila specijalističke studije na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu u klasi prof.dr.h.c. Arba Valdme. Nastupala je na koncertima, festivalima, tribinama i takmičenjima kao solista ili kamerni muzičar. Neka od značajnijih takmičenja u inostranstvu su: San Bartolomeo (1995 – prva nagrada) i Monkalijeri (1998 – druga nagrada, prva nije dodeljena) u Italiji; takmičenje za savremenu muziku u Krakovu – Poljska (2001) Krzysztof Penderecki – nagrada za najbolje izvođenje savremenog dela; na Kritu, u Grčkoj, 2006. godine osvojila je treću nagradu u kategoriji klavirski duo. Više puta bila je laureat na republičkim i saveznim takmičenjima kao solista, u klavirskom duu i klavirskom triju. Sarađivala je, kao solista ili član orkestra, sa beogradskom Filharmonijom, niškim Simfonijskim orkestrom, RTS orkestrom, skopskom Filharmonijom mladih. Ima veliko iskustvo kao kamerni muzičar, a svirala je i u ansamblima, sa grupom udaraljki, duvačima i u različitim kombinacijama. Posebnu naklonost ispoljava ka savremenom stvaralaštvu i novim muzičkim pravcima, ali i aranžiranju. Od 2002 – 2007. angažovana kao klavirski saradnik u muzičkoj školi Kornelije Stanković u Beogradu. Na Fakultetu Umetnosti u Nišu radi od 2007. godine, a od 2011. je viši umetnički saradnik na Katedri za duvače.