BIOGRAFIJE

 

 

 

mr Nelica Stanošević, klavir

478358_3598174160704_1800444426_oRodjena  20.05.1982. u Beogradu. Odrasla u muzičkoj porodici i osnovno muzičko obrazovanje završila u Smederevskoj Palanci u klasi prof. Aleksandra Milovanovića. Od samog početka školovanja učestvovala je na mnogobrojnim manifestacijama i takmičenjima. Srednju muzičku školu završava u Kragujevcu u klasi prof. Snežane Račić. Kao predstavnik škole imala je zapažne nastupe na takmičenjima i koncertima. Fakultet umetnosi u Nišu upisuje 2001.godine, odsek klavir, u klasi prof. mr Hristine Vuković u čijoj klasi i diplomira 2006.god. sa maksimalnom ocenom 10 i time stiče zvanje diplomirani muzičar pijanista – master. Tokom školovanja dobitnik je brojnih nagrada na reprezentativnim takmičenjima kao solista i kamerni muzičar. Specijalističke studije završava 2010.god. na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. dr Dubravke Jovičić. Magistarske studije, na odseku za klavir,  završava 2012.god. na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Irine Skerl.

Usavršavala se na pijanističkim majstorskim kursevima i ostvarila uspešnu saradnju sa eminentnim pijanistima i pedagozima: Jurij Kot, Irina Aleksejčuk, Svetlana Bogino, Boris Kraljević, Aleksandar Serdar.

Održala je veliki broj koncerata širom zemlje i u inostranstvu.

Pedagoški rad započinje od 2005.god. kao profesor klavira u Muzičkoj skoli „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. U periodu 2010-2011.god. radila je kao stručni saradnik u Baletskoj školi “Lujo Davičo”- Beograd, izdvojeno odeljenje u Kragujevcu. Tokom  pedagoškog rada, veliki broj njenih učenika osvojilo je nagrade na takmičenjima kao solisti i u klavirskom duu.

  

 

Trio GRAZIOSO

trio-graziosoOno što su „TRE GRAZIE“ počele to je „TRIO GRAZIOSO“ nastavio. Spoj ljubavi prema muzici i iskreno prijateljstvo, od 2008.godine uspešno dolazi do srca poštovalaca umetničke  muzike.

 

mr Dragan Jovanović – klavir, rodjen je u Nišu 1981. godine i u rodnom gradu stekao je svo svoje muzičko obrazovanje. Fakultet Umetnosti u Nišu završio je u klasi mr Dragoslava Aćimovića 2005. godine, a četiri godine kasnije magistrirao na istom, u klasi mr Zorana Jančića. U toku školovanja osvojio je brojne nagrade i ostvario brojne nastupe kao solista i umetnički saradnik. Aktivni je član kamernog sastava “TRIO GRAZIOSO” i klavirskog trija “CONSTANTINUS”. Saradjivao je sa horom i orkestrom Fakulteta Umetnosti u Nišu i Niškim Simfonijskim orkestrom. Od 2008. godine radi na Fakultetu Umetnosti u Nišu kao docent za predmet Klavir na odseku za muzičku pedagogiju.

 

Dragana Lalić – sopran, rodjena je 1981. godine u Novom Sadu, gde završava nižu i srednju muzičku školu – odsek solo pevanja u klasi prof. Danijele Jovanović. Fakultet umetnosti u Nišu završila je u klasi prof. mr Violete Pančetović Radaković. Postdiplomske studije završila je na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju u klasi doc. mr Vesne Ginovske Ilkove. Za vreme studija ostvarila je niz veoma uspešnih nastupa kao solista. Nastupala je sa Niškim simfonijskim orkestrom izvodeći arije G. Pučinija, B. Smetane i A. Dvoržaka. Kamernom muzikom, u klasi prof. mr Dragane Djordjević, bavila se veoma aktivno tokom čitavih studija, pa je tako imala veoma zapažene nastupe sa kamernim sastavom „TRE GRAZIE“ koji 2007. godine na Festivalu kamerne muzike u Beogradu dobija odlične kritike, a time i nastup u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca. 2008. godine, u duetu sa sopranom Nadom Jovanović, izvela je premijerno „Ave Maria“ W. A. Mozart-a na godišnjem koncertu orkestra Fakulteta umetnosti u Nišu. Radi kao profesor solo pevanja i kamerne muzike u muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Leskovcu.

 

Nada Jovanovićsopran, rodjena u Nišu. Srednju muzičku školu, teoretski i odsek solo pevanja, u klasi prof. Gordane Milošević, završila je u Nišu. 2005. godine upisala je Fakultet umetnosti u Nišu, odsek solo pevanja u klasi prof. mr Violete Pančetović Radaković. Diplomirala je u klasi mr Aleksandre Ristić, van.prof. Veoma uspešne nastupe imala je kao solista sa orkestrom i uz klavirsku pratnju. Njene interpretacije zapazila je publika u Brazilu, Portugaliji, Francuskoj, Slovačkoj… 2008. godine sa arijom Santuce iz opere „Cavalleria Rusticana“ (P.Mascagni) imala je zapažene nastupe u Nišu sa Niškim simfonijskim orkestrom i u Beogradu, na susretima Muzičkih akademija. Učestvovala je na Muzičkom ediktu kao solista sa Akademskim horom. Na Novogodišnjem koncertu 2012. godine sa Niškim simfonijskim orkestrom, premijerno je izvela „Voce di primavera“ – Waltz Op.410 (J. Strauss), za glas i orkestar, kao i ariju Rozalinde iz operete Slepi Miš (J. Strauss). Suzana Kostić (Serbia), Milena Injac (Serbia), Le Fi FI (Vietnam), Svilen Simeonov (Bulgaria) su dirigenti sa kojima je imala uspešnu saradnju. Snimila je trajne snimke za Radio Beograd, RTV Banja Luka, Radio Niš… Baveći se aktivno kamernom muzikom ostvaruje veoma zapažene nastupe sa kamernim sastavom „TRE GRAZIE“. Zahvaljujući prof. Dragani Djordjević, u čijoj je klasi bila tokom celih studija, otkrila je ljubav prema kamernoj muzici i uspešno sa svojim sastavom „TRIO GRAZIOSO“ tu ljubav prenosi na mnogobrojnim koncertima. Radi kao profesor solo pevanja, dzez pevanja i kamerne muzike u muzičkim školama u Vranju i Leskovcu.