Đorđe Milanović,viola Nataša Petrović,viola Bojan Mladenović,klavir

Viola_by_Lukasio

Utorak 25. jun 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Đorđe Milanović, viola*

Nataša Petrović, viola*

 

Bojan Mladenović, klavir

 

*Klasa: Vesna Rilak – Stanimirović

 

PROGRAM

 

Đorđe Milanović

F. A. Hoffmeister – Concerto pour Viola et Orchestre, D Dur I stav i kadenca

 

Max Bruch – Romanze op. 85

Suite No.2 Prelude BWV1008

 

Henry Eccles – Sonata za violu i klavir g moll

 

 

Nataša Petrović

M. Reger – I Svita za solo violu

Molto sostenuto

Vivace

 

B. Martinu – Rhapsody Concerto

Moderato

Molto Adagio 

Allegro

 

 

BIOGRAFIJE

 

Slika Djordje MilanovicĐorđe Milanović, rođen 02.05.1991. Rođen je u Jagodini. Završio je srednju muzičku školu “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, odsek viola, u klasi profesora Ivana Brkića. Potiče iz muzičke porodice,i možda je to razlog što se od malih nogu bavi muzikom. Već od četvrte godine nastupao je na velikim nacionalnim muzičkim festivalima za decu i na njima postizao odlične rezultate.Pevao je pesme koje je na stihove poznatih dečijih pesnika, komponovao Jovan Adamov. Od malih nogu nastupa pred prepunim dvoranama “Sava centra” , “Doma sindikata” , “Srpskog narodnog pozorišta”, “Spensa” … Kao petogodišnjak postaje polaznik specijalne škole za muzičke talente “Horeum Margi” u Ćupriji, odsek violina, u klasi profesora Vladimira Bobića. Srednju muzičku školu, završio je u Kragujevcu, odsek – viola, u klasi profesora Ivana Brkića. Odlično je napredovao u muzičkom obrazovanju i postizao zapažene rezultate na takmičenjima iz solfeđa i viole… Bio je i polaznik letnje Internacionalne muzičke akademije u Lenku-Švajcarska, u klasi profesorke Silvije Simionesku. Od prošle godine student je Fakulteta umetnosti u Nišu, odsek viola, u klasi profesorke Vesne Rilak Stanimirović. Prvu godinu studija uspešno privodi kraju, a dobitnik je i II nagrade na Medđunarodnom takmičenju gudača u Nišu. Osim toga, tokom protekle godine svira u Omladinskoj filharmoniji NAISUS, u kamernom orkestru “Hibridi” i aktivno učestvuje u svim projektima koje je organizovao Fakultet umetnosti u Nišu, tokom 2012.- 2013. godine.

??????????Nataša Petrović, rođena 02.04.1992. god. redovan je student III godine Fakulteta umetnosti u Nišu na Odseku za violu u klasi profesorke mr. Vesne Rilak Stanimirović. Nižu i srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi profesorke Biljane Jovanović kao đak generacije. Od 2006. god. učestvovala je na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Republičko takmičenje u Beogradu 2006. godine – II nagrada, III Takmičenje gudača u Nišu 2007. godine- II nagrada, Republičko takmičenje u Beogradu 2008. godine- I nagrada, VI Festival gudača u Sremskoj Mitrovici 2008. godine- I nagrada, IV Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2009. godine- specijalna nagrada, Republičko takmičenje u Beogradu 2010. godine (međunarodni žiri)- I nagrada, V Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2011.godine- I nagrada, VI Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2013. godine- I nagrada
– XI Festival gudača u Sremskoj Mitrovici 2013. godine- I nagrada. Pohađala je majstorski kurs kod profesora Ognjana Stančeva sa FMU iz Sofije 2010. i 2011. godine. Član je Omladinske filharmonije ,,Naisus’’ od njenog osnivanja koja je na Međunarodnom festivalu horova i orkestara u Pragu 2012. godine osvojila zlato. Član je kamernog orkestra ,,Hibridi’’ sa kojim je nastupala na Nimusu i u Sarajevu 2013. Redovno učestvuje u svim projektima Fakulteta umetnosti u Nišu.