Duo Crescendo

Utorak 20. maj 2014. 20h

Duo Crescendo

Vesna Petković, gitara

Bratislav Zatković, flauta

 

 

PROGRAM

 

A. Piazzolla  

Recuerdo New York

Los Poseidos

Presentania

 

M. Giuliani – Duettino

Andantino Maestoso, Minuetto Scherzoso,

Rondo Allegretto

 

B. Bartok – Rumanische volkstance

Jocul cu bata, Braul, Pe loc,

Buciumeana, Poarga, Manuntelul

 

J. M. Mourat – Iberiade:

Allegro vivo, Allegretto,  Allegro vivo,

Lento, Moderato, Allegro vivo

 

pauza

 

A. Piazzolla – Histoire du tango:

Bordel 1900

 Cafe 1930

Nightclub 1960

Concert d`aujourd`hui

 

 

BIOGRAFIJE

 

Duo “CRESCENDO” – Bratislav Zlatković, flauta i Vesna Petković, gitara postoji od 2005.godine. Do sada se predstavio celovečernjim koncertima u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra, sali „Madlenianum“ u Zemunu, koncertnim salama u Novom Sadu, Leskovcu, Negotinu, Požarevcu, Vranju, Novom Pazaru i drugim gradovima Srbije,  Koncertnoj dvorani – Banski dvor u Banja Luci (BiH). Duo je imao uspešne koncerte i na Međunarodnim festivalima u Grčkoj i Bugarskoj. Predstavili su se i kao solisti sa Akademskim kamernim orkestrom u Srbiji, na Internacionalnim festivalima u gradovima : Murcia, Cartagena, Cieza, Torre Pacheco (Španija) i gradovima Pernik i Sofija (Bugarska). Duo “Crescendo” izvodi originalnu muziku za flautu i gitaru kao i autorske aranžmane klasične muzike priređene za ovaj sastav.

BRATISLAV ZLATKOVIĆ,  diplomirao je flautu na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Kao solista i član kamernih ansambala nastupao je u svim većim gradovima. Tokom bogate muzičke karijere bavio se i popularnom muzikom kao kompozitor, aranžer i izvodjač. Snimio je šest albuma u izdanju PGP-RTS, nastupao je u najpoznatijim koncertnim prostorima širom nekadašnje Jugoslavije i bio gost najvećih radio i televizijskih stanica (Beograd, Novi Sad, Skoplje, Podgorica, Sarajevo…). Njegov kompozitorski opus čini i muzika za pozorište, animirani, dokumentarni i dugometražni film, za koju je u više navrata dobijao prestižne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. Svetskom premijerom njegovog oratorijuma “Na raskršću” za naratora, soliste, hor i simfonijski orkestar, otvorene su 20. Internacionalne horske svečanosti u Nišu. Umetnički je direktor Naissus Guitar Festivala. Vanredni je profesor na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

VESNA  PETKOVIĆ, diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u  Zagrebu (1983.) u klasi prof. Darka Petrinjaka, a magistrirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (2006.g.) u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavala se kod eminentnih domaćih i stranih pedagoga i izvođača u zemlji i inostranstvu: L.Vitosinski, Luis.Zea, Jordi Kodina, Rafael Andia. Od 1983.g. nastupa solistički i u kamernim sastavima. Kao solista snimala je za RTV Beograd, Jagodina, Novi Sad i Niš. Od 2000.g. intenzivnije koncertira solistički u Srbiji, Grčkoj, Španiji, Bugarskoj i Republici Srpskoj. Predstavila se na Guitar Art Festivalu u Beogradu na koncertu srpskih gitarista. Osnivač je Međunarodnih festivala gitare u Leskovcu (2000.g.) i Nišu (2008.g.). Direktor je „Naissus Guitar Festivala“ u Nišu. Vanredni je profesor  na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, na predmetu Gitara.