Kamerni sastav QUATRO COLORI

3b

Ponedeljak 11. decembar 2017. 20h
Koncertno-izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

Koncert u okviru Konkursa FU

 

Kamerni sastav QUATTRO COLORI
Anita Ferlež-Eraković, sopran
Slobodanka Pajić, klavir
Stanislava Alađozovski, violina
Ana Stanković, violončelo

 

 

PROGRAM

 

Ludwig van Beethoven
Neues Volkslieder heft op. 158
Fur eine Singstimme und Klavier mit Begleitung von Violine und Viollncello
PREMIJERNO IZVOĐENJE U NIŠU

 

Danisch
Ridder stig tjener i kongens gaard

Deutsch
Horch auf, mein Liebchen
Wegen meiner

Tyroler
Wann i in der Fruh aufsteh
I bin a Tyroler Bau,bin alleweil wohlauf
A Madel, ja a Madel ist als wie a Fahn
Wer solche Buema afipackt
Ih mag di nit nehma, du toppeter Hecht

Polnisch
Oj Oj upilem sie w karczmic
Poszla baba po popiol

Cancion
Ja no quiero embarcarme

Air russe
In dem Wald, dem grunen Walde
Ach,ihr Bachlein , kuhlen Wasser
Unsre lieben Madchen gingen

Air casaque
Schone Minka , ich mub scheiden

Schwedisches Wiegenlied
Schlaf, mein Liebling, schlafe ein!

Bolero
Mein Taubchen ist entflogen

Tiranilla Espanola
La tirana se embraca

Canzonetta Veneziana
Da brava, Catina ,mostreve bonina

Ungarisches Weinleselied
Edes kinos emlekezet

***

Schottische Lieder
Op.108. no. 2. Sunset
Op.108. no. 5.The sweetes lad was Jamie

Irische Lieder
Wo O 154. No.5. Oh,who my dear Dermont

Wallisische Lieder
Wo O 155, no.13. Helpes Woman
Wo O 155. no.19.The Vale of Clwyd

Irische Lieder
Wo O 153. no. 20.Thy Ship must sail,my Henry dear
Wo O 152. no.8 Come draw we round a cheerful Ring

 

 

 

BIOGRAFIJE

 

Anita webAnita Ferlež-Eraković – sopran, rođena je u Nišu (1971), gde je završila nižu i srednju muzičku školu, odseke klavira i solo pevanja. Diplomirala je solo pevanje (1994) na FMU-Skoplje u klasi prof. Milke Eftimove. Magistrirala je solo pevanje ( 2012 ) na FMU- Skoplje u klasi prof.Vesne Ginovske-Ilkove. U toku studiranja završila je seminar barokne muzike i seminar američke solo pesme, nastupala je sa horom i orkestrom fakulteta i sa ansamblom Skopske opere. Aktivno učestvuje u kulturnom životu rodnog grada solističkim koncertima i nastupima sa orkestrom Doma vojske, Niškim simfonijskim orkestrom, orkestrom i horom FU-Niš i sradjuje sa dirigentima : Suzanom Kostic, Milenom Injac, Zoranom Stanisavljevicem, Dejanom Savicem ,Zoricom Mitev Vojinovic, Miloradom Veljkovic. Radi u Muzičkoj školi u Nišu. Njeni đaci ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima solo pevača i takmičenjima kamerne muzike. Bila je član žirija Republičkog takmičenja. 2007. god. osniva Duo Dolcezza sа pijanistkinjoim Slobodankom Pajic . Кamerni sastav je nastao kao rezultat dugogodisnje saradnje i ostvaruje niz koncerata u zemlji i inostranstvu.

Danka_Pajic_slikaSlobodanka Pajić, rođena je 1976. godine u Kladovu, gde je završila Osnovnu muzičku školu, na Klavirskom odseku, u klasi profesora Hortenzije Đorđević Sabau. Srednju muzičku školu završila je u Nišu, u klasi profesora Borivoja Mladenovića. Diplomirala je u klasi profesora Bosilјke Stričević 1999.godine, a magistrirala 2004.godine, u istoj klasi, na Fakultetu umetnosti u Prištini. Usavršavala se na majstorskom kursu Nauma Štarkmana, Borisa Kralјevića, Miloša Mihajlovića. Učesnik je mnogobrojnih takmičenja tokom školovanja i postizala je zapažene rezultate. Kao student prve godine FU u Prištini, učestvovala je na Takmičenju mladih pijanista Jugoslavije u Nišu 1996.godine i osvojila I nagradu, u kategoriji Klavirski duo. Od 1998. god. do 2007 radi u Muzičkoj školi u Nišu kao prof. Klavira i korepetitor na odseku za solo’ pevanje.Od 2007. radi na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za Komplementrni klavir u zvanju docent. Solističke koncerte imala je u Kruševcu,Kralјevu i Nišu 2003 i 2004.god. Slobodanka Pajić 2007. godine, osniva Duo „. Dolčeca“, sa sopranom Anitom Ferlež Eraković . Kamerni sastav je nastao kao rezultat dugogodišnje saradnje i ostvaruje niz koncertnih nastupa u zemlјi i inostransvu.

Stanislava Aladjozovski photoStanislava Alađozovski, svoje prve muzicke korake stekla u klasi prof. Dragana Stefanovica.Skolovanje nastavlja u školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof.Vladislava Savkovica i prof. Đerđa Zazrovića. Zatim, prof. Jasne Maksimović,prof. Ljubomira Mihailovića i prof. Vladimira Koha Dobitnik je stipendije grada Niša (1991/2002) i Norveške stipendije. Magistrirala je na FU u Nisu u klasi prof. Angela Stankova. Nastupala kao solista na brojnim koncertima resitalnog karaktera u zemlji I inostranstvu.Kao clan I solista kamernog orkestra “Amoroso”nastupala je u Porto Heliju, Nisu, Leskovcu, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu, Bjeljini… Koncert majstor je Niskog simfonijskog orkestra od 2006godine.Od 2007/sept.2012 vrsila je pripreme simfonijskog orkestra za premijerne koncerte. Organizator koncerata za decu sa posebnim potrebama i za drustvo obolelih od cerebralne paralize. Od 2014. godine,pridruzuje se Balkanskom kamernom orkestru na turneji po Japanu- Tokyo-Kioi sala,Nagano-Shimosuwa Sogo Bunka sala,Kanazawa-Ishikawa Ongakudo sala,Nagoya-Aici Arts sala,iste godine u Sarajevu u sali Nacionalnog teatra,2015 u Beogradu u sali Kolarceve zaduzbine i Zenevi 2016.godine,u Viktorija sali i sali Ujedinjenih nacija.

Ana webAna Stanković, violončelo. Završila je Višu muzičku školu u Nišu u klasi Tanje P.Đorgovske, a osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Dejana Božica. Tokom studija učestvovala je na majstorskim kursevima kod profesora I.Varge i I.Kalmana. Član je klavirskog tria “Masala” sa kojim beleži nastupe na festivalima umetničke muzike “Constantinus” i “Nimus” u Nišu, “Dani muzike” u Herceg Novom, kao i na koncertu u Beču. Sa triom “Masala” gostuje i u emisiji “Nedeljom uveče” na drugom programu RTS-a. Kao član kamernog orkestra “Nova muzika” učestvuje u snimanju cd-a ” Vilinski zvuci” (kamerna muzika niških kompozitora). Sa kamernim orkestrom “Constantinus” nastupala je na koncertima po zemlji i inostranstvu. Član je i gudačkog kvarteta “Creativo” sa kojim, izmedju ostalog, učestvuje na džez festivalu “Nišville” 2015. godine. Jedan je od osnivača kamernog orkestra „Impresija“ sa kojim nastupa na otvaranju 51. filmskih susreta svirajući muziku našeg poznatog kompozitora filmske muzike Zorana Simjanovića. Zapošljena je u Niškom simfonijskom orkestru.