VEČE ŠOSTAKOVIČA – Klavirski kvintet BLISS

Utorak 22. oktobar 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

 

VEČE ŠOSTAKOVIČA

 

Klavirski kvintet BLISS

Bojana Đolović, violina

Jelena Rubaković, violina

Milan Radočaj, viola

Milan Janković, violončelo

Milica Predolac, klavir

 

 

Program

 

D. Shostahovich – Gudački kvartet, c-moll, br.8, op.110

Largo

Allegro molto

Allegretto

Largo

Largo

 

D. Shostahovich – Klavirski kvintet, g-moll, op.57

Prelude: Lento

Fugue: Adagio

Scherzo: Allegretto

Intermezzo: Lento

Finale: Allegretto

 

 

Bojana Đolović, violina (1989, Gornji Milanovac)

bojanaViolinu počinje da uči u klasi prof. Anuške Nikolić. Bila je koncertmajstor Simfonijskog Orkestra Mladih Srbije od njegovog osnivanja, 2007. godine, član Internacionalnog orkestra Toppenkurset u Mosjenu, Norveška 2008. godine, gde je pohađala masterklas Isaka Schuldmana na Akademiji za muziku u Oslu, Norveška. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu Umetnosti u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Za vreme studija bila je koncertmajstor Simfonijskog orkestra Fakulteta Umetnosti iz Niša i kamernog orkestra ‘Concertante’, sa kojim je nastupala i kao solista. Godine 2011. u teatru ‘Verdi’ u Milanu izabrana je za koncertmajstora orkestra osnovanog iste godine. Održala je više solističkih koncerata u zemlji. Koncertmajstor je kamernog orkestra ‘Hibridi’, Niš. Trenutno radi u Niškom simfonijskom orkestru.

Jelena Rubaković, violina (1991, Čačak)

jelenaMuzičko obrazovanje započinje u klasi prof. Dunje Marinković. Školovanje dalje nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Ljiljane Ranković i prof. Danice Gavrilović. Trenutno je student četvrte godine Fakulteta umetnosti u Nišu, u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Pohađala je majstorske kurseve kod: prof. Maje Jokanović, prof. Anatolija Bazenova, Nemanje Radulovića. Osvajala je nagrade na takmičenjima solo i sa kamernim ansamblima u zemlji. Ove godine je nastupila kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom. Član je kamernog orkestra Hibridi.

Milan Radočaj, viola (1990, Pančevo)

milan 2Osnovno muzičko obrazovanje stiče u klasi prof. Miroslava Lazića, da bi dalje školovanje nastavio u klasi prof. Aleksandre Kurilić, u Muzičkoj skoli u Pančevu gde uporedo završava i gimnaziju. Trenutno je student četvrte godine Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Pante Veličkovića. Godine 2012. pohađao je orkestarski kurs Miše Kaca, nakon čega su usledili nastupi u Rumuniji, Mađarskoj i Francuskoj. Član je Beogradskog gudačkog orkestra „Dušan Skovran” kao i ansambla „Metamorfozis” pod vođstvom violiste Saše Mirkovića, s kojima nastupa širom Srbije. Učestvovao je u projektu „No Borders Orchestra”. Angažovan je kao honorarni saradnik Narodnog pozorišta u Beogradu.

Milan Janković, violončelo (1990, Niš)

mikiMuzičko obrazovanje započinje u klasi prof. Ljubiše Radisavljevića u Muzičkoj školi u Nišu. Dobitnik je nagrada na solo takmičenjima i sa kamernim ansamblima. Član je mnogobrojnih kamernih i orkestarskih sastava u Nišu. Osnovne akademske studije završio je na Fakultetu Umetnosti u Nišu u klasi prof. Tanje Petrović Đorgovske. Trenutno svira u orkestru ‘Hibridi’ sa kojima ima uspešne nastupe.

Milica Predolac, klavir (1989, Trstenik)

mickaSrednju muzičku skolu počinje u Kraljevu, a potom nastavlja i završava u Muzičkoj školi ‘Stevan Mokranjac’, Beograd, u klasi prof. Milice Vasiljević. Kamernom muzikom počinje da se bavi od srednje škole kojom nastavlja da se bavi i na fakultetu. Dobitnik je brojnih nagrada na polju kamerne muzike: ‘Davorin Jenko’(Beograd), Barleta (Italija)… Osnovne akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nenada Radića, gde je trenutno na Master studijama. Više puta je nastupala na Kolarcu, u okviru projekata FMU. Trenutno radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi ‘Petar Konjević’ u Beogradu.