KONCERT MLADIH PIJANISTA

Utorak 02. april 2013. 20h

KONCERT MLADIH PIJANISTA

Uroš Todić
III godina, klasa: mr Dragoslav Aćimović

Andrija Mamutović
IV godina, klasa: mr Aleksandar Serdar

Stefan Sretić
III godina, klasa: mr Aleksandar Serdar

Nemanja Egerić
III godina, klasa: mr Dragoslav Aćimović

Filip Stanković
III godina, klasa: mr Aleksandar Serdar

Milkica Radovanović
IV godina, klasa: Hristina Vukovic

 

PROGRAM

 

Stefan Sretić
J. S. Bach – Toccata and Fugue in E Minor, BWV 914
J. Brahms – Rhapsody in B Minor, Op. 79, No. 1

 

Filip Stanković
L.v.Beethoven – Sonata op.27 no.2, c-sharp minor, ,,Moonlight”

 

Uroš Todić
Felix Mendelson – Rondo Capriccioso op. 14

 

Nemanja Egerić
S. Rachmaninoff – Etida Op 39 Br. 6
G. Ligeti – Etida “Arc-en-ciel”

 

Andrija Mamutović
C. Debussy – Prelude ,,Bruyères “
F. Chopin – Fantasie op. 49, f-minor
S. Rachmaninoff – Etude tableaux op.39 no. 5, e-flat minor

 

Milkica Radovanović
R. Schumann – Koncert za klavir i orkestar Op. 54, a-mol, I stav

Klavirska saradnja – Kristina Milovanović

 

BIOGRAFIJE

 

Stefan Sretic-1 copy

Stefan Sretić (1993, Niš)

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završava u Muzičkoj školi u Nišu u klasi profesora Suzane Novaković.

Osvajač je mnogobrojnih nagrada na Republičkim i Međunarodnim takmičenjima u disciplini klavir – solo (I nagrade na Republičkim takmičenjima u Beogradu: 2001. (100 poena), 2003, 2005. (100 poena, Laureat), 2009; I nagrade na Međunarodnim takmičenjima u Nišu: 2002, 2004, 2006, 2008; Osvaja zapažene rezultate i na području kamerne muzike.

Od 2002. pa do danas je stipendijsta fonda za mlade talente grada Niša. Godine 2007. pozvan je da bude gost slave Opštine Medijana, kao mladi pijanista i dobitnik novčane nagrade fondacije “Sveta Petka”. Godine 2010. dobija nagradu “Dositeja” za izuzetan uspeh postignut u 2009. godini, koju je dodelilo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Godine 2005. nastupa na koncertu na Kolarcu kao Laureat Republičkog takmičenja. Godine 2006. nastupa na Prvom Kraljevskom koncertu u Belom Dvoru.

Sa Niškim Simfonijskim orkestrom nastupa na Pedagoškim koncertima kao i na mnogim koncertima i manifestacijama u organizaciji Niškog Simfonijskog orkestra i Muzičke škole Niš.

Godine 2010. se upisuje na Fakultet umetnosti u Nišu dve godine pre svoje generacije i trenutno je student III godine na klavirskom odseku u klasi profesora mr Aleksandra Serdara.

 

 

 

Filip Stankovic-1 copyFilip Stanković (1993, Prizren)

Nakon dolaska u Niš 1999. godine, upisuje nižu Muzičku školu u klasi prof. Vanje Jelić. Nakon završene srednje škole u istoj klasi, 2010. godine upisuje osnovne akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu. Nastupao je u mnogim gradovima Srbije i kao solista i u kamernom sastavu.

Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima (I nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista ,,Niš“ 2002, 2004, 2006, 2008, I i II nagrade na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbija 2005, 2007, 2009, I i II nagrade na  Međunarodnom takmičenju ,,Davorin Jenko” 2005, 2006, 2008, I nagrada na takmičenju Internazzionale concorso pianistico ,,Citta di Barletta” u Italiji.

2003. god nastupa na reviji Šopenove muzike u Beogradu i svira na Kolarcu. 2006. god nastupa na prvom Kraljevskom koncertu na Belom Dvoru.

Bio je polufinalista VI pijanističkog memorija ,,Isidor Bajić” u Novom Sadu 2012. god.

Student je treće godine Fakulteta umetnosti, a od 2012. go je u klasi profesora Aleksandra Serdara.

 

 

??????????    ???? ?????Uroš Todić (1992, Beograd)

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio u muzičkoj školi „dr. Vojislav Vučković“, u klasi profesorke Nataše Bežek u Beogradu. Za vreme koje je proveo u srednjoj školi istakao se kao mladi pijanista na mnogobrojnim kursevima, koncertima kao solista, a takođe i u kamernoj muzici. Na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, 2009. god osvaja II nagradu, iste godine na takmičenju „dr. Vojislav Vučković“ osvaja I nagradu.

Trenutno se nalazi na III godini osnovnih akademskih studija u klasi mr. Dragoslava Aćimovića.

 

 

 

Image0060Nemanja Egerić (1991, Trstenik)

Završio je srednju muzičku školu Stevan Mokranjac u Kraljevu u klasi prof. Ive Beočanin. Nastupao je u gradovima širom Srbije, kao student fakulteta tako i samostalno. Prisustvovao je kursu kod Arbo Valdme i pohađao majstorski kurs kod Miloša Mihajlovića. Ima težnje ka novim pravcima u umetnosti. Pored pijanizma, Nemanja se bavi i komponovanjem dobijajući republička priznanja na takmičenjima : “Play the sound” (I mesto) 2010. u Beogradu, “Aleksandar Šaca Putnik” (II i III mesto) 2008, 2010. u Kraljevu. Trenutno proučava savremeni pijanizam kroz savremene kompozitore. Student je III godine na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi mr Dragoslava Aćimovića.

 

 

 

 

 

 

Andrija MamutovicAndrija Mamutović (1990, Niš)

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio je u Nišu u klasi profesora Borivoja Mladenovića.

Dobitnik je mnogih republičkih i međunarodnih takmičenja.

Osvajao je nagrade na republičkom takmičenju u Beogradu (2001, 2003, 2005, 2007). Pored toga, osvajao je prve nagrade na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Niču (2002, 2004, 2006, 2008, 2010), kao i IV nagradu na VI Međunarodnom takmičenju ,,Chopin in memoriam” 2010. god u Varni (Bugarska). Juna 2012. god dobitnik je I nagrade na Međunarodnom takmičenju ,,Ohrid Pearls” u Makedoniji.

Nastupao je u više gradova u Srbiji, Bugarskoj i Makedoniji. Takođe je nastupao na festivalu muzike ,,NIMUS” u Nišu uz pratnju simfonijskog orkestra.

Trenutno je IV godina osnovnih akademskih studija na FU u Nišu u klasi profesora mr Aleksandra Serdara.

 

 

Milkica RadovanovicMilkica Radovanović (1991, Niš)

Nižu i srednju muzičku školu “Stevan Hristić” je završila u Kruševcu, instrumentalni odsek – klavir i teoretski odsek sarađujući sa profesorima Irinom Miljković, Milicom Dunjić i Mirjanom Nikolić. Tokom svog školovanja učestvovala je i osvajala brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Prošle godine je izabrana za najboljeg studenta Fakulteta umetnosti u Nišu, sa prosekom 10,00 i primila diplomu Grada Niša kao najbolji student. Nastupala je u Rimu, Beču, Torinu, Bukureštu, Nišu, Beogradu, Kruševcu, Negotinu, Aleksincu, Novom Pazaru, Vrnjačkoj banji, Paraćinu i drugim gradovima Srbije. U maju 2011. god nastupala je sa Niškim simfonijskim orkestrom kao solista, izvodeći Šostakovičev Klavirski koncert broj 2 u F-duru.

Pohađala je seminare eminentnih profesora klavira kao što su: Peter Efler, Arbo Valdma, Aleksandar Serdar, Raluka Kihane-Vagenhauzer, Lidija Stanković,  Kemal Gekić i Boris Kraljević.

Trenutno je student IV godine u klasi mr Hristine Vuković.