Koncert studenata katedre za duvačke instrumente

Utorak 16. decembar 2014. 20h

Koncertno-izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Koncert studenata sa katedre za duvačke instrumente

Tijana Jovev, flauta

Teodor Blagojević, horna

Aleksa Stojadinović, klarinet

 

 

PROGRAM

 

W. A. Mozart – Koncert u D-duru KV 314
Allegro aperto
Adagio non troppo
Rondo: Allegretto

TIJANA JOVEV, flauta
Klavirska saradnja: Jelena Deljanin Aleksić
Klasa: mr Anđela Bratić

 

 

M. Alphonse – Etida br. 8
I. Marinković – Prelid (1942)
H. Busser – La chasse de Saint Hubery

TEODOR BLAGOJEVIĆ, horna
Klavirska saradnja: Milica Micić
Klasa: mr Milan Stajić

 

 

 
C. M. von Weber – Grand Duo Concertant, für Klavier und Klarinette Op.48
Allegro con fuoco
Andante con moto
Rondo. Allegro
F. Chopin/M.Micić – Nocturno op.37 nr.1 g-moll
C. Debussy – Rapsodija za klarinet i klavir

ALEKSA STOJADINOVIĆ, klarinet
klasa: spec. Milos Mijatovic, docent
klavirska saradnja: Milica Micic

 

 

BIOGRAFIJE

 

Tijana Jovev, flauta (Beograd)

TijanaZavršila srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, trenutno je student IV godine studijskog programa duvački instrumenti – flauta u klasi vanrednog profesora mr Anđele Bratić. Osvajala je nagrade na međunarodnim takmičenjima i festivalima u zemlji i bila učesnica velikog broja koncerata u organizaciji Fakulteta umetnosti.

 

 

 

 

 

 

 

Teodor Blagojević, horna (1998, Niš)
TeodorHornu počinje da svira sa osam godina u Muzičkoj školi u Nišu i od samog početka ga karakteriše izuzetna motivisanost i posvećenost instrumentu. Već 2007. posle Teodorove prve godine sviranja na Međunarodnim duvačkim radionicama u Tivtu (Crna Gora), njegov talenat i izuzetan muzički potencijal zapazio je Boštjan Lipovšek, profesor horne na Muzičkoj akademiji u Ljubljani (Slovenija). Sa 12 godina, Teodor Blagojević je ubrzano završio Osnovnu školu i položio prijemni ispit na Fakultetu umetnosti gde je sada student četvrte godine studijskog programa duvački instrumenti – horna u klasi docenta mr Milana Stajića. Pohađao je mnoge seminare kod eminentnih umetnika u zemlji i inostranstvu. Teodor učestvuje, kontinuiramo, kako na domaćim, tako i na međunarodnim manifestacijama i na svim takmičenjima postiže izuzetne rezultate: Republičko takmičenje 2009., Laureat, Republičko takmičenje 2011. Laureat, Međunarodni konkurs ,,Mladi virtuoz’’ Sofija 2009., Laureat (u kategoriji do 19. godina tada je imao 10. godina), Internacionalni konkurs kamerne muzike, Pariz 2010., II nagrada (u kategoriji do 18.god. tada je imao 11. godina), Fondacija ,,Konstantinus’’ proglasila je Teodora Blagojevića za najperspektivnijeg mladog muzičara Srbije za 2010. godinu, Međunarodni konkurs Petar Konjovic, 2011, I nagrada (u kategoriji do 19. god. tada je imao 12. godina), Međunarodni konkurs Petar Konjovic, 2014. godine, I nagrada, Internacionalni konkurs: ,,Ohridski Biseri”, Ohrid, 2011., Laureat. Od 2010. god. najmlađi je član CEI Youth Orchestra, sada pod novim nazivom WYO (Wonderful Youth Orchestra). Od 2011. godine je član internacionalnog orkestra ,,Toppenkurset” u Norveškoj. Od 2014. godine je član Balkanskog omladinskog orkestra. Nastupao je u Sloveniji, Norveškoj,Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Rumuniji, Srbiji, Crnoj Gori, Francuskoj, Italiji i Lihtenstajnu. Snimao za Nacionalne televizije Rumunije i Slovenije. Juna 2011., Teodor Blagojević je održao prvi celovečernji solistički koncert, u okviru festivala Constantinus u Nišu. 2012. dobitnik je Nagrade „Novo lice Srbije“ za oblast- kultura i umetnost. Maja 2013. održao svoj drugi solisticki koncert u Sali Niškog Simfonijskog orkestra. Tokom boravka u Rumuniji Teodor je gost rumunske nacionalne televizije, a tokom boravka u Norveškoj, mediji su preneli mišljenje Norvežana, organizatora festivala da je Teodor Blagojević jedan od najperspektivnijih mladih talenata Evrope u ovom trenutku.

 

Aleksa Stojadinović (1993, Beograd)
AleksaZavršio srednju muzičku školu ,,Stanislav Binički”u Leskovcu u klasi profesora Dejana Veljkovića. Učestvovao je na mnogim takmičenjima gde osvaja prve nagrade. Trenutno je student IV godine Fakulteta umetnosti u Nišu studijskog programa duvački instrumenti – klarinet u klasi profesora spec. Miloša Mijatovića. Na prvoj godini fakulteta, 2011. godine nastupa kao solista sa orkestrom FU iz Niša i izvodi delo Bermanov adagio. Pohađao je kurseve Veljka Klenkovskog koji se odrzavaju u Tivtu gde nastupa sa kamernim orkestrom duvača gde se premijerno izvodi moderno delo Nine Perović Neki Ljudi. Nastupao je kao solista sa Niškim Simfonijskim Orkestrom gde izvodi Veberov koncert za klarinet i orkestral u f- molu. Na četiri solistička koncerta izvodi dela Vebera, Bramsa, Sosona, Grgina, Sumana, Bruno Bruno. Sa kamernim sastavom snima prvi CD koji izdaje Fakultet umetnosti u Nišu, a sa oktetom klarineta Ebony nastupa u sali Niškog simfonijskog orkestra. Na NIMUS-u nastupa sa kamernim orkestrom “Amorozo”. Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu.