Koncert studenata klavira

Utorak 04. oktobar 2016. 20h

Koncertno-izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Koncert studenata klavira

 

Natali Vidanović

Vera Radisavljević

Anđela Stanković

Klasa: mr Jovanka Aranđelović

 

 

PROGRAM

 

Natali Vidanović, klavir

J. Haydn – Sonata Hob. XVI:52 u Es-duru
Allegro (Moderato)
Adagio
Finale Presto

J. Brahms – Rhapsodie agitato op.79 no.1

 

Vera Radisavljević, klavir

W. A. Mozart – Rondo a-moll K.511

F. Schubert – Sonata a-moll D.784

Allegro giusto

Andante

Allegro vivace

 

Anđela Stanković, klavir

L. V. Beethoven – Sonata op.109

Vivace, ma non tropo/ Adagio espressivo

Prestissimo

Andante, molto cantabile ed espressivo

S. Prokofjev – Prolazne vizije

 

 

BIOGRAFIJE 

 

Natali[1]Natali Vidanović je rođena u Pirotu 1993.godine, gde je i završila nižu muzičku školu “Dr. Dragutin Gostuški”. Srednju muzičku školu je završila u Nišu, 2012-te godine, u klasi prof.Mirjane Mladenović, a iste te godine je upisala  Fakultet umetnosti u Nišu, u klasi prof. Jovanke Aranđelović. U nižoj i srednjoj školi je učestvovala na mnogim takmičenjima i osvajala nagrade. Nastupala je na koncertima u raznim gradovima širom Srbije i kao solista i kao korepetitor. Član je klavirskog dua “Duo Art”, sa kojim je takođe zabeležila brojne nastupe i nagrade na takmičenjima. Sada je student završne godine, osnovnih studija, Fakulteta umetnosti u Nišu.

 

 

 

VeraVera Radisavljević je rođena u Nišu, 1993.godine. Nižu muzičku školu pohađa u klasi prof.Milene Rajković. Srednju muzičku školu završava u klasi prof.Vanje Jelić. Za to vreme nastupa na brojnim takmičenjima u Srbiji, Makedoniji i Italiji i postiže odlične rezultate. Od 2012.godine je student Fakulteta umetnosti u Nišu. Usavršavala se na majstorskim kursevima eminentnih pijanista i pedagoga. Tokom studija nastupala je na koncertima u raznim gradovima širom Srbije.

 

 

AndjelaAnđela Stanković, nižu muzičku školu završila je u Prokuplju, u klasi profesora Vladimira Drobnjaka, a srednju muzičku školu u Nišu kao učenik generacije, u klasi prof. Nataše Petrović. Svoje muzičke početke obeležila je nastupima na dečjim festivalima širom zemlje, od kojih je i dečji festival “Neka ljubav vlada Srbijom” u Beogradu. Učestvovala je i osvajala nagrade  na brojnim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu: U Beogradu, Nišu, Vranju, Kovačici, Kragujevcu, Kruševcu, Šapcu, Herceg Novom, Banja Luci, Bijeljini, Kavadarcima, Kavarni, itd… Značajan uspeh  predstavlja i II nagrada na takmičenju mladih pijanista U Barleti (Italija). Lauret je kategorije takmičenja kamerne muzike u Kavadarcima i Na takmičenju Mladih pijanista u Nišu u kategoriji klavirski duo. Dobitnik je prve i specijalne nagrade na takmičenju “Donne in musica” u Kragujevcu za izvođenje kompozicije “Tajni strah” sa kvartetom “Belcanto” maja 2015.godine. Ove godine je kao član tria “Eho” dobitnik takođe prve nagrade na takmičenju “Bruna Špiler” u Herceg Novom. Usavršavala se kod brojnih pedagoga, kao što su Boris Kraljević, Jurij Kot, Đorđe Milojković, Aleksandra Pavlović, Miša Dacić i dr. Pohađala je kurseve barokne muzike. Dobitnik je stipendije opštine Prokuplje, republičke stipendije i stipendije “Dositeja”. Nastupila je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom, pod upravom dirigenta mr Zorana Stanisavljevića. Trenutno je na završnoj godini osnovnih akademskih studija, u klasi prof.Jovanke  Aranđelović.