Kristina Milovanović, klavir

Kristina-MilovanovicPS

Sreda 08. maj 2013. 20h
Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Kristina Milovanović, klavir

 

ULAZ UZ ULAZNICU – OPŠIRNIJE

 

PROGRAM

 

L. V. Beethoven – Sonata ” Waldstein” op. 53 C-dur

Allegro con brio

Adagio molto  (Introduzione)

Allegretto moderato  (Rondo)

 

 

F. Chopin –  Preludes

No. 4 e-moll

No.7 A-dur

 

 

F. Chopin – Scherzo no.3 cis moll op. 39

 

 

F. Liszt – Consolations no. 3 Des- dur

 

 

F. Liszt – Mephisto Walzer

Allegro vivace

Presto

Allegretto e rubato

Presto

Un poco meno mosso

Piu mosso

Presto

Presto

 

 

BIOGRAFIJA

 

Kristina Milovanović je rođena u Nišu, gde je završila Nižu i Srednju muzičku školu u klasi prof.  Svetlane Korunović.  Studije klavira upisala je kao najmlađi student  1994. god. na Akademiji  umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Arbo Valdme.  Diplomirala je najvišom ocenom na  FMU u Beogradu u istoj klasi.  Magistrirala je 2005. god. na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević. Trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na FU u Nišu u klasi prof. Aleksandra Serdara.
Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim takmičenjima, i više nagrada u radu sa studentima na  republičkim i internacionalnim takmičenjima.
Laureat je Međunarodnog takmičenja Giovanni Promesse 1995.god. u Italiji,Tarantopod Pokroviteljstvom Muzičke Akademije W.A.Mozart, predsednika Italije i medijske podrške Televizije Rai 2.  Usavršavala se na brojnim majstorskim kursevima pod vođstvom eminentnih pedagoga i pijanista: S. Gadzijev (Moscow), M. Lili Petrović, Arbo Valdma, Rita Kinka, Tamara Stefanović (Koln), P. Gililov(Koln), Anthony di Bonaventura (BostonUniversity).
Bila je stipendista gradova Novog Sada I Niša.
Učestvovala je u projektu Nacionalna koncertna sezona (2008) pod pokroviteljstvom  Ministarstva za Kulturu Republike Srbije.
Održala je brojne solističke koncerte i koncerte sa kamernim ansamblima u Tarantu, Rimu, Santa Marinelli,  Atini, Solunu, Ohridu, Lihtenbergu, Berlinu, Kelnu, Bajrojtu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Rumi, Kruševcu, Vranju  i Nišu.
Mr. Kristina Milovanović radi na Fakultetu umetnosti u Nišu kao asistent na predmetu klavir glavni predmet od 2003. god.