“Emotions” Nada Jovanović, sopran Dragan Jovanović, klavir

6b

Sreda 17. april 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaevačka 2a

 

“Emotions”

Nada Jovanović, sopran

Dragan Jovanović, klavir

 

PROGRAM

 

Ja li pole da nje travuska bila – P. I. Tchaikovsky

Nje poi, krasavica – S. Rachmaninoff

Duma – S. Rachmaninoff

Molitva – S. Rachmaninoff

Elegija – S. Hristić

Nimfa – P. Krstić

Mesicku na nebi hlobukem (Rusalkina arija iz opere „Rusalka“) – A. Dvorak

La mamma morta (Magdalenina arija iz opere „Andrea Chenier“) – U. Giordano

La regata Veneziana (Tre canzonette) – G. Rossini

Avanti la regata

Co passa la regata

Dopo la regata

El Vito – Fernando Obradors

 

 

BIOGRAFIJE

 

nada 03Nada Jovanović, sopran (Niš)

Srednju muzičku školu, teoretski odsek i odsek solo pevanja u klasi prof. Gordane Milošević završila je u Nišu. 2005. godine upisala je Fakultet umetnosti u Nišu, odsek solo pevanja u klasi mr. Violete Pančetović Radaković, van.prof. Diplomirala je u klasi mr. Aleksandre Ristić, van. prof.

Veoma uspešne nastupe imala je kao solista sa orkestrom i uz klavirsku pratnju. Njenu interpretaciju zapazila je publika u Brazilu, Portugalu, Francuskoj, Slovačkoj… 2008. godine sa arijom Santuce iz opere „Cavalleria Rusticana“ (P.Mascagni) imala je zapažene nastupe u Nišu sa Niškim simfonijskim orkestrom i u Beogradu, na susretima Muzičkih akademija. Učestvovala je na Muzičkom ediktu kao solista sa Akademskim horom. Na Novogodišnjem koncertu, 2012. godine sa Niškim simfonijskim orkestrom, premijerno je izvela „Voce di primavera“ Waltz Op. 410 – (J.Strauss), za glas i orkestar kao i ariju Rozalinde iz operete Slepi Miš (J.Strauss). Suzana Kostić (Srbija), Milena Injac (Srbija), Le Fi FI (Vietnam), Svilen Simeonov (Bugarska) su dirigenti sa kojima je imala uspešnu saradnju. Snimila je trajne snimke za Radio Beograd, RTV Banja Luka, Radio Niš… 1997. godine osvojila je nagradu Prvi glas Srbije.

2007. godine, sa svojim triom „Grazioso“, na Festivalu kamerne muzike u Beogradu dobija najbolje kritike, a time i nastup na završnom koncertu najuspešnijih ansambala Srbije u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca kao i godišnjim koncertima Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu. Sa triom je 2008. godine premijerno  izvela kompoziciju „Ave Maria“ W. A. Mozart-a na godišnjem koncertu orkestra Fakulteta umetnosti u Nišu.

Radi kao profesor solo pevanja i džez pevanja u muzičkim školama u Vranju i Leskovcu.

 

 

018Dragan Jovanović – klavir
Rođen je 1981. godine u Nišu i u svom gradu je stekao svo svoje muzičko obrazovanje. Fakultet umetnosti u Nišu završio je u klasi mr. Dragoslava Aćimovića 2005. god. a četiri godine kasnije je magistrirao na istom u klasi mr. Zorana Jančića. Ostvario je brojne nastupe kao solista i kao umetnički saradnik. Aktivni je član klavirskog tria „Constantinus“ i kamernog sastava „Trio Graciozo“. Od 2008. godine zaposlen je na Fakultetu umetnosti u Nišu kao docent iz predmeta Klavir na odseku za opštu muzičku pedagogiju