Petruš Petruševski, kontrabas

265050_2090929107244_2968841_n

Petak 17. maj 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

ULAZ UZ ULAZNICU

 

Petruš Petruševski, kontrabas

 

 

PROGRAM

 

F.Shubert – Arpeggione sonata

 

R.Schumann – Phantasiestucke op.73

“Zart und mit Ausdruck”

“Lebhaft,leicht”

“Rasch und mit feuer”

 

F. Proto – “Nine variants on Paganini theme”

 

 

BIOGRAFIJA

 

Petruš Petruševski (1986, Skoplje), kontrabas

Osnovne i magistarske studije završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi prof. Velka Todevskog. Trenutno je na istom Fakultetu na doktorskim studijama.

Nastupao kao solista sa Makedonskom filharmonijom, Orkestrom Fakulteta Muzičke umetnosti u Skoplju i sa Makedonskim kamernim orkestorm. Resitale održao u Makedoniji, Srbiji, Hravtskoj, Češkoj…

Sarađivao sa velikim brojem svetski poznatim dirigentima i solistima: Pjer Bulez,Filip Zordan,Igor Koreti, Liana Isakadze, Hajnrih Shif, Mark Kopej, Premil Pertović, Misha Katz…

Aktivno učestvovao na seminarima u Nemačkoj, Izraelu i Češkoj.

 

Elena Atanasovska-Ivanovska (klavir), rođena je u Skoplju 1981. Muzičko obrazovanje je počela sa šest godina u Muzičkoj i baletskoj školi Ilija Nikolovski-Luj u Skoplju, kod prof. Lepe Mrmevske. Završila je studije sa najvećom ocenom cum laude na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju, u klasi eminentnog prof. Borisa Romanova. Dobila je nagradu za najboljeg studenta Fondacije Frank Manning 2003. Završila je postdiplomske studije (2005). Trenutno završava doktorske studije pod mentorstvom prof. mr. Borisa Romanova.

Tokom muzičkog obrazovanja, osvojila je više priznanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima: I nagradu na međunarodnom takmičenju Concorso Musicale Internazionale Rovere d’Oro u kategoriji klavirski duo, u San Bartolomeu, Italija (1996); II nagradu na istom takmičenju u kategoriji solo klavir (1996); II nagradu na takmičenju Muzika i Zemlja u kategoriji kamernih sastava, Sofija, Bugarska (1996); III nagradu na Šopenovom takmičenju u Novom Sadu, Srbija (1997).

Nastupa kao solista sa Makedonskom Filharmonijom. Kao solista i kamerni muzičar predstavila se publici u: Makedoniji, Grčkoj, Srbiji, Bugarskoj, Republici Češkoj,Rusiji, Španiji, Portugaliji, Bosni i Hercegovini i SAD. Nastupala je na koncertima uokviru festivala: Ohridsko leto, Skopsko leto, Dani makedonske muzike, Gevgelijska jesen, Bitoljsko leto, Interfest i dr. Ostvarila je i saradnju sa renomiranim muzičkim umetnicima iz Republike Makedonije. Trenutno je korepetitor na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju.