HUMANITARNI KONCERT ZA SIGURNU KUĆU U NIŠU – Duo Dolcezza

HUMANITARNI KONCERT ZA SIGURNU KUĆU U NIŠU

 

27. mart 2013. 20h

 

SOLO PESME SRPSKIH KOMPOZITORA

Duo Dolcezza

Anita Ferlez Eraković – sopran

Slobodanka Pajić –  klavir

gost: Ana Veličković Igić – flauta

Ulaz 200 dinara.

Celokupan prihod od prodatih ulaznica namenjen je sigurnoj kući u Nišu.

 

PROGRAM

Josif Marinković
Ala je lep ovaj svet
Potok žubori
Iz grad u grad
Stojanke
Šano dušo, Šano

Svetozar Saša Kovacević
Koral
Odlazak…
Tek malo iznad, daleko uzvodno…

Zidni sat
Rane
Sama
Peščani sat
Ružno pače

 

BIOGRAFIJE

Anita Ferlez – Eraković, sopran, rođena je u Nišu. 1971.god.  je završila nižu i srednju muzičku školu , odsek klavira  u klasi prof. Slađane Popović  i solo pevanja u klasi  prof. Gordane Milošević. Diplomirala je solo pevanje 1994.god. na FMU u Skoplju u klasi prof. Milke Eftimove a magistrirala  2012. god. u klasi prof. Vesne Ginovske -Ilkove. U toku studiranja završila je seminar barokne muzike i seminar američke solo pesme, nastupala je sa horom i orkestrom fakulteta kao i ansamblom Skopske opere.

Aktivno učestvuje u kulturnom životu rodnog grada solističkim koncertima i nastupima sa orkestrom Doma vojske, Niškim simfonijskim orkestrom, orkestrom i horom FU u Nišu.

Član je dua Dolcezza od 2007. god. Član je tria Amabile od 2012.god.

Radi u Muzičkoj školi  u Nišu, a njeni đaci ostvaruju zapažene  rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima solo pevača, kao i takmičenjima kamerne muzike. Bila je član žirija Republičkog takmičenja.

 

 

Slobodanka Pajić, klavir, rođena je 1976. god u Kladovu gde je završila osnovnu muzičku školu na klavirskom odseku. Srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi prof. Borivoja Mladenovića a osnovne i magistarske studije na FU u Prištini u klasi prof. Bosiljke Stričević. U toku školovanja učestvovala je na festivalima, republičkim i saveznim takmičenjima i osvajala nagrade.

Održala je više solističkih koncerata širom zemlje a usavršavala se na kursevima Nauma Starkmana i Borisa Kraljevića.

Od 1998. god. radi kao profesor klavira  i korepetitor na odseku za solo pevanje u Muzičkoj školi u Nišu. Smisao za klavirsku pedagogiju pokazuje na samom početku rada , osvojivši sa učenicima više nagrada. Od 2007. god. radi  na FU u Nišu kao nastavnik stručnog predmeta.

 

Duo  “Dolcezza”  nastao je 2007. god. kao rezultat saradnje prof. Anite Ferlez Eraković i prof. Slobodanke Pajić. 2008. god. održao je koncerte u Dimitrovgradu, Negotinu, Knjaževcu, Kruševcu, Aleksincu i Nišu i time dao snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama.

2012. god. Duo Dolcezza nastupa u Sali Skupštine grada Kruševca, u Aleksincu i koncertom u Nišu zatvara ciklus koncerata srpskih kompozitora, koji je odlično prihvatila niška publika. Muzička kritika koju je pisao cenjeni muzikolog,  prof. Nebojša Todorović , samo je potvrda uspešnog  rada ovog kamernog ansambla.

 

Ana Veličković – Igić, flauta, diplomirala je flautu u klasi prof. Tahira Kulenovica na FMU u Beogradu a postdiplomske studije iz kamerne muzike u klasi prof. Olivere Đurđević na istom fakultetu.

Član je dua DIA, Libero seksteta i jedan od osnivača trija Anima sa kojim je nastupala širom Srbije, u Crnoj Gori, BiH, Italiji, Engleskoj… Nastupala je kao solista sa orkestrima NSO, Concertante i Imperio. Sarađuje sa našim eminentnim kompozitorima: Dejanom Despićem i Konstantinom Babićem.

Vanredni je profesor i šef  katedre za kamernu muziku na FU u Nišu a njeni studenti nosioci su nagrada sa prestižnih takmičenja i festivala u zemlji i inostranstvu.