Trio Anima

Petak 30. maj 2014. 20h

 

Trio Anima

Aleksandra Ristić, sopran
Ana Veličković – Igić, flauta
Ingrid Janković, klavir

kao gost Andrija Minčić, klarinet

 

 

PROGRAM

 

Konstantin Babić

U mom kraju

Letnja serenada

Pesma za tupavka

Volim tvoje ruke

Subote mog detinjstva

Prolog, predlog, epilog

Dišeš i igraš

Šašava pesma

Vrana i orao

Tango boogie bell – trio Anima i kao gost Andrija Minčić, klarinet

 

 

BIOGRAFIJA

 

1174994_609199619132037_844147597_nTrio ANIMA iz Niša osnovan je 2003.godine i čine ga Aleksandra Ristić-sopran, Ana Veličković Igić – flauta i Ingrid Janković – klavir.

Veoma uspešno, predstavile su se celovečernjim koncertima na gotovo svim značajnim scenama u zemlji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Nastupale su na brojnim festivalima kamerne muzike: VOICES (Nikšić), NIMUS (Niš), PODIJUM MLADIH (Novi Sad)…Trio ANIMA je održao seriju koncerata u Italiji na turneji pod nazivom “Duša Srbije”( L’Anima della Serbia), a u januaru 2009. nastupio je na konferenciji “Doing business in Serbia” u Lidsu i održao celovečernji koncert u crkvi St George’s Bloomsbury u Londonu, Engleska .Oktobra, 2012. god. ,trio Anima, zatvorio je manifestaciju “Mesec srpske kulture u Mađarskoj”, koncertom koji je održan u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, predstavivši na najbolji mogući način, Univerzitet, grad i zemlju iz koje dolaze.

Trio ANIMA ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Novi Sad i Radio Niš. Gostovao je više puta u emisijama autora Dejana Đurovića “Nedeljom uveče” i Mire Adanje Polak “MAP i Vi”. Rad trija propraćen je celovečernjim portret-emisijama na Beogradskoj ART televiziji, televiziji Vojvodina i kao i brojnim emisijama iz domena kulture na gotovo svim televizijama niškog regiona: Niška televizija – “Muzičko ogledalo”, TV5 – “Kultura” i dr. Koncertna aktivnost trija ANIMA propraćena je i mnogobrojnim kritikama i prikazima od strane mnogih novinskih medija (Politika, Dnevnik, Narodne novine). Deo repertoara Trija ANIMA čine aranžmani i originalne kompozicije pisane i posvećene ovom ansamblu. Trio ANIMA imao je veliku čast i privelegiju da u svom radu sarađuje sa velikanima srpske muzike: Oliverom Đurđević, Dejanom Despićem, Konstantinom Babićem, Verom Stanojević i dr.

Učešćem na međunarodnom festivalu NIMUS u Nišu, Trio ANIMA je obeležio pet godina umetničkog rada i postojanja. Koncertna aktivnost tria ANIMA propraćena je i mnogobrojnim kritikama i prikazima od strane mnogih novinskih medija (Politika, Dnevnik, Narodne novine).

Pored koncertne delatnosti, značajna osobenost tria “Anima” je i rad na aranžiranju kompozicija za ovakvu vrstu sastava, pa je i taj domen njihovog rada okarakterisan kao sasvim uspešan.