Trio Grazioso

Sreda 27. novembar 2013. 20h

Koncertno – izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a

 

Trio Grazioso

Dragan Jovanović, klavir

Nada Jovanović, sopran

Dragana Lalić, sopran

 

 

Program

 

Campagna – Guarda che bianca luna

W. A. Mozart – Ah perdono il primo affeto- ,,La clemenza di Titto”

G. F. Handl– Ricordati mio ben

C. Seint Sans – Ave Maria

K. Babic – Subote mog detinjstva (Sećanje)

W. A. Mozart – Ah guarda sorella- Cosi fan tutte

J. Serrano – El Carro del Sol

L. Delibes – Lakme

J. Brahms – Ciganke

G. Donizetti – I bevitori

 

 

Biografije

 

„Trio Grazioso“ započeo je svoj rad 2008. godine. Spoj ljubavi prema muzici i iskreno prijateljstvo kroz naše koncerte uspešno dolazi do srca poštovalaca umetničke muzike.

 

Dragan Jovanović– rođen je u Nišu 1981. godine i u rodnom gradu je stekao svo svoje muzičko obrazovanje. Fakultet umetnosti u Nišu završio je 2005. godine u klasi mr Dragoslava Aćimovića a četiri godine kasnije magistrirao na FU Niš u klasi mr Zorana Jančića. U toku školovanja osvojio je brojne nagrade i ostvario brojne nastupe kao solista i umetnički saradnik. Aktivni je član kamernog sastava „Trio Grazioso“ i klavirskog trija „Constantinus“. Sarađivao je sa horom i orkestrom Fakulteta umetnosti iz Niša kao i sa niškim Simfonijskim orkestrom. Od 2008. godine zapošljen je na Fakultetu umetnosti u Nišu kao docent iz predmeta Klavir na odseku za opštu muzičku pedagogiju.

 

 

Dragana Mitić, sopran, rodjena 1981. godine u Novom Sadu. Srednju muzičku školu Isidor Bajić- odsek solo pevanja završila je u klasi mr Danijele Jovanović. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Violete Pančetović- Radaković. Postdiplomske studije završila je na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju u klasi prof. mr Vesne Ginovske- Ilkove. Za vreme studija ostvarila je niz veoma uspešnih koncerata. Sarađivala je sa orkestrom Fakulteta umetnosti. Posebno se izdvajaju nastupi sa Niškim Simfonijskim orkestrom izvodeći operske arije G. Pučinija, B. Smetane i A. Dvoržaka. Kamernom muzikom, u klasi prof. Dragane Djordjević, bavila se aktivno tokom celih studija. Danas je aktivni član tria Grazioso sa kojim uspešno nastupa. Zapošljena je kao profesor solo pevanja i kamerne muzike u muzičkoj školi Stanislav Binički u Leskovcu.

 

 

Nada Jovanović, sopran, rodjena je 1978. godine u Nišu.
Srednju muzičku školu, teoretski odsek i odsek solo pevanja u klasi prof. Gordane Milošević završila je u Nišu. 2005. godine upisala je Fakultet umetnosti u Nišu, odsek solo pevanja u klasi doc. mr Violete Pančetović Radaković. Diplomirala je u klasi doc. mr Aleksandre Ristić. Tokom studija imala je veoma uspešne nastupe kao solista sa orkestrom i uz klavirsku pratnju. 2008. godine sa arijom Santuce iz opere „Cavalleria Rusticana“ imala je zapažene nastupe u Nišu sa Niškim simfonijskim orkestrom i u Beogradu, na susretima Muzičkih akademija. Na Novogodišnjem koncertu, 2012. godine sa Niškim simfonijskim orkestrom, premijerno je izvela „Voce di primavera“- Waltz Op.410- (J.Strauss), za glas i orkestar kao i ariju Rozalinde iz operete Slepi Miš (J.Strauss) . Suzana Kostić (Serbia), Milena Injac (Serbia), Le Fi FI (Vietnam), Svilen Simeonov (Bulgaria), Dejan Savic (Serbia) su dirigenti sa kojima je imala uspešnu saradnju.
2013. godine je postala aktivni ucesnik projekta Fakulteta umetnost u Nisu i veoma uspesno je ostvarila ulogu Grofa Orlofskog u opereti “Slepi mis” (Die Fledermaus)- J. Srauss, koja je dobila najbolje kritike i bila odlicno prihvaćena od strane publike.
Baveći se aktivno kamernom muzikom ostvaruje i veoma zapažene nastupe sa kamernim sastavom „TRE GRAZIE“ koji 2007. godine na Festivalu kamerne muzike u Beogradu dobija najbolje kritike, a time i nastup na završnom koncertu najuspešnijih ansambala u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca kao i godišnjim koncertima Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu. U duetu sa sopranom Draganom Lalic, 2008. godine je izvela premijerno „Ave Maria“ W.A.Mozart- a na godišnjem koncertu orkestra Fakulteta umetnosti u Nišu. Zahvaljujući doc. Dragani Djordjević, u čijoj je klasi bila tokom celih studija, je otkrila ljubav prema kamernoj muzici i uspešno sa svojim sastavom „TRIO GRAZIOSO“ tu ljubav prenosi na mnogobrojnim koncertima.
Od 2011. godine radi u Muzičkoj školi ”Stevan Mokranjac” u Vranju kao profesor solo pevanja i u M.Š.”Stanislav Binički” u Leskovcu kao profesor solo pevanja i dzez- pevanja.