Trio Perla

Sreda, 16. april 2014. 20h

 

Prolećni koncert

 

Trio Perla

Ljiljana Kitić, violina
Nataša Palić, violončelo
Bisera Veljković, klavir

 

 

PROGRAM

 

P. I. Tschaikowsky – Souvenir de Hapsal op.2 br.3

 

C. Cui – Orientale op.50 br.9

 

C. Debussy – Klavirski trio G-dur
Andantino con moto allegro
Scherzo- intermezzo
Andante espressivo
Finale

 

M. Glinka– La Separation

 

A. Piazzolla – Oblivion,  arr. Miroslav Ivanković

 

A. Piazzolla – Proleće

 

 

 

BIOGRAFIJE

TRIO PERLA

IMG_3806

 

Bisera  Veljković

Rođena je u Sarajevu gde i započinje svoje muzičko obrazovanje. Klavir je učila kod prof. Jovanke Aranđelović i prof. Dragoslava Aćimovića. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini sa najvišom ocenom u klasi prof. Dragoslava Aćimovića. Kod istog prof. je i magistrirala 2008. godine. Posle studija nastavlja muzičku delatnost koja se ogleda u više održanih celovečernjih koncerata širom Srbije, a sa podjednakim uspehom je nastupala i kao kamerni muzičar. Trenutno je stalni član trija “Perla”i  kvarteta pijanistkinja “D-Art” . Kao jedan od solista imala ucešće u vokalno-instrumentalnom delu Igora Stravinskog “Svadba”na otvaranju 23. IHS u Nišu 2010.god., u saradnji sa dirigentom dr Suzanom Kostić. U okviru NIMUS-a  2011. godine kao solista, učestvovala u izvođenju dela Franca Lista – Simfonijske poeme za dva klavira. Solistički nastupila sa kamernim orkestrom “Amoroso” na NIMUS-u 2013. izvodeći Bahov koncert u g-mollu. Kao pedagog ima zapažene rezultate i mnogobrojne nagrade svojih studenata. Trenutno radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu na predmetu –  Komplementarni klavir.

 

Ljiljana Kitić

Rođena  u Nišu 1973.godine. Završila  nižu i srednju muzičku školu u Nišu u klasi Branislave Petrović Marković. Studirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi J.Maksimović, E.Čugajeve i T.Karpove gde je i diplomirala.  Usavršavala se kod G.Žislina i M.Jašvili. 1997. godine počinje da radi u Muzičkoj školi Niš kao profesor violine gde je sada i rukovodilac gudačkog aktiva. Aktivna kao solista i kao kamerni i orkestarski muzičar. Imala je solističke koncerte u Nišu, Novom Sadu i Prokuplju a kao član različitih kamernih ansambala nastupala na značajnim festivalima u zemlji (BEMUS, NIMUS, NOMUS, Tribina kompozitora) kao i u Holandiji, Italiji, Grčkoj, Crnoj Gori. Takođe, aktivna i kao pedagog, njeni učenici osvojili su  preko 40 nagrada na Festivalima i Međunarodnim i republičkim takmičenjima. Učestvovala nekoliko puta u radu žirija na gudačkim takmičenjima. Član Gudačkog kvarteta „F“ sa kojim aktivno koncertira, kao i klavirskog tria „Perla“.

Nataša Palić

Rođena je u Nišu, gde je završila srednju muzičku školu i Fakultet umetnosti na odseku za violončelo. Završava fakultet kao jedan od najboljih studenata i ostvaruje zapažene nastupe kao solista. Bila je član više kamernih i orkestarskih sastava sa kojima je osvajala nagrade na takmičenjima. Zapošljava se u Niškom simfonijskom orkestru 2003.godine, gde i danas radi na mestu vođe grupe violončela. Sarađivala je sa istaknutim solistima i dirigentima iz zemlje i inostranstva. U okviru velikih manifestacija u slavu obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta, Nataša Palić učestvuje, kao vođa grupe violončela, u izvođenju IX simfonije L. van Beethovena, kao centralne manifestacije, kao i premijernom izvodjenju koncerta za 2 violončela G.F.Handela, kao jedan od solista sa Niškim simfonijskim orkestrom. Sarađivala je i sa mnogim umetnicima i ansamblima čije interesovanje izlazi iz okvira isključivo klasične muzike, kao što su: Beltango, Sintezis, Rade Radivojević i Ognjen Radivojević. Član je gudačkog kvarteta “f” i klavirskog trija “Perla” sa kojima ima veliki broj nastupa i celovečernjih koncerata širom Srbije i inostranstva.