VEČE VIOLINE

Utorak, 25. mart 2014. 20h

 

VEČE VIOLINE

 

Mirijana Novaković, violina

Jelena Rubaković, violina

Olga Petrović, klavirski saradnik

 

Klasa: mr Marija Rajković i mr Jovan Bogosavljević

 

 

PROGRAM

 

E. Grig – Sonata za violnu i klavir u ge-molu op.13

F. Krajsler – “Preludijum i Alegro”

Mirijana Novaković, violina

Olga Petrović, klavirska saradnja

Klasa: mr Marija Rajković

 

 

J. Brams – Sonata za violinu i klaviru G-dur br.1

F. Krajsler – “Rečitativ i Skerco”

Jelena Rubaković, violina

Olga Petrović, klavirska saradnja

Klasa: mr Jovan Bogosavljević

 

 

Jelena Rubaković, violina (1991, Čačak)

jelenaMuzičko obrazovanje započinje u klasi prof. Dunje Marinković. Školovanje dalje nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Ljiljane Ranković i prof. Danice Gavrilović. Trenutno je student četvrte godine Fakulteta umetnosti u Nišu, u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Pohađala je majstorske kurseve kod: prof. Maje Jokanović, prof. Anatolija Bazenova, Nemanje Radulovića. Osvajala je nagrade na takmičenjima solo i sa kamernim ansamblima u zemlji. Ove godine je nastupila kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom. Član je kamernog orkestra Hibridi.

 

Mirjana Novaković, violina (1991, Niš)
Mirijana Novakovic 2Pohađala nižu i srednju muzičku školu i diplomirala u klasi Branislave Petrović Marković. Trenutno je četrvrta godina na osnovnim akademskim studijama na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi mr Marije Rajković. Pohađala  je  kurseve i učestvovala u mnogim projektima u okviru i van Fakulteta umetnosti, kao i na premijernom koncertu u okviru festivala NIMUS 2012. godine, sa kamernim orkestrom ˝Hibridi˝. Aktivno svira u različitim kamernim i orkestarskim sastavima.

 

 

 

 

Olga  Ljahova Petrović, klavir

Završila studije klavira u Sverdlovsku,Ruska Federacija na Uralskom državnom konzervatorijumu M.Mušorgski u klasi Prof.T.Makohi (1983) i stekla zvanje profesora,soliste,orkestarskog i kamernog izvođača.Po završetku fakulteta radila je u Sverdlovskom Akademskom pozorištu A.Lunačarski za operu i balet, kao korepetitor.Od 1990. Godine zivi u Nišu, gde je od 1992.radila na Višoj muzičkoj školi kao viši predavać na predmetu Čitanje s lista i upoznavanje klavirske literature i bila korepetitor na gudačkom odseku (violina,viola) sve do 2002.godine.Od tada radi na Fakultetu umetnosti u Nišu,najpre kao stručni saradnik za predmet Čitanje s lista i korepeticija, a od 2004. Kao samostalni umetnički saradnik,korepetitor gudačkog odseka na osnovnim i master akademskim studijama.Koncertirala je kao solista,ali i ostvarila zapaženu muzičku saradnju sa mnogim umetnicama.Od koncerata posebno ističemo Premjerne koncerte sa Niškim simfonijskim orkestrom-Veče srpskih kompozitora (Radenković,Jačimović) i Muzika viva –Koncert J.S.Baha u f-molu; Ciklus koncerata sa dobitnicima nagrada na I međunarodnom susretu limenih duvača u Novom Sadu; Koncert u Narodnom muzeju Kraljevo,III međunarodni festival klasične gitare Niš 2002, Veče viole,IV menunarodno takmičenje gudača,II violinski maraton,Veče violinske muzike, Duhovni koloseum povodom Svetskog dana muzike.