VREMEPLOV… kroz zvuke Kamerne muzike…

Sreda, 12. mart 2014. 20h

 

VREMEPLOV…

…kroz zvuke Kamerne muzike….

 

Učesnici

Ana Veličković – Igić, flauta

Andrija Minčić, klarinet

Tadija Minčić, fagot

Ingrid Janković, klavir

Kao gosti – Kamerni orkestar “EISLER”

Dirigent: Milena Injac

 

 

PROGRAM

 

L. van Beethoven – Trio za flautu,fagot i klavir WoO 37

 

Pauza

 

E. Cavallini – Grand duo “Reverie Russe” za flautu, klarinet i klavir

 

C. Saint-Saens – “Tarantella” op.6 za flautu, klarinet i klavir

 

SRPSKA PREMIJERA!

H. Eisler – Nonett Nr.1

Kamerni orkestar “EISLER”, dirigent mr Milena Injac

Ana Veličković-Igić, flauta

Andrija Minčić, klarinet

Tadija Minčić, fagot

Danilo Filipović, horna

Bojana Đolović, I violina

Dimitrije Mandić, II violina

Natalija Veličković, viola

mr Aleksandar Jakovljević, violončelo

Sava Pavlić, kontrabas

 

R.Pizzi – „Bubba“ za flautu,klarinet,fagot i klavir

 

 

 

BIOGRAFIJE

 

Ana Velicković- Igić, flauta

Diplomirala je flautu u klasi prof. Tahira Kulenovićana (FMU u Beogradu), a postdiplomske studije iz Kamerne muzike završila je u klasi prof. Olivere Đurđević na istom fakultetu. U toku školovanja, osvojila je više nagrada, kako za solo flautu, tako i za kamernu muziku.Član je i jedan od osnivača trija Anima, sa kojim je nastupala širom Srbije, kao i u CrnojGori, BiH, Italiji, Mađarskoj, Engleskoj, promovišući srpsku muziku i kulturu. Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS,Radio Beograd 202, Radio Novi Sad, RadioNiš. Nastupala je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom, orkestrom Concertante, Kamernim orkestrom Imperio. U toku svoje karijere, sarađuje sa našim eminentnim kompozitorima: Dejanom Despićem, Konstantinom Babićem, Verom Stanojević  –  izvodeći svetsku premijeru njenog kamernog dela “Drvo slave”, u Londonu februara 2012. god. Vanredni  je profesor za Kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu, a njeni studenti, nosioci su nagrada sa prestižnih takmičenja i festivala u zemlji i inostranstvu.

 

Andrija Minčić, klarinet

Diplomirao je u klasi prof. Ante Grgina, zatim specijalizirao na katedri za kamernu muziku. Kao koncertni solista svirao je na preko 50 koncerata u zemlji i inostranstvu (Španija, Grčka, Bugarska, Švajcarska, Engleska, Holandija, Francuska, Turska…) Izdvajaju se solistički koncerti na ”Mokranjčevim danima” u Negotinu i Istanbulu. Nastutpao je u najeminentnijim salama Evrope, poput Concert Gebow-a (Amsterdam), Palau de la Musica, Grand teatro de Liceu,  L’ Audotorio, (Barcelona), L’ Auditorio (Madrid), Victoria Hall (Ženeva), Tonhalle (Cirih), St. Pauls, Covent Garden (London), Grand Hall (York). Usavršavao se kod istaknutih pedagoga u zemlji i inostranstvu, poput Veljka Klenkovskog (Srbija), MateBekavca (Slovenija), Fransoa Benda (Švajcarska). Stpendiran je više puta od strane grada Niša, dobitnik je stipendije opštine Medijana ”Sveta Petka“, najvećeg priznanja grada Niša „11. Januar“ kao najbolji diplomirani student Fakulteta umetnosti u Nišu za 2009. godinu, „Srebrnog znaka“ Univerziteta u Nišu, kao i “Grand Pri”-ja  Zanatske komore Srbije. Od marta 2013. predaje na Fakultetu umetnosti na duvačkoj katedri na predmetima orkestarske deonice i klarinet.

 

Tadija Minčić, fagot

Rođen je1990. u Nišu, u muzičkoj porodici. Završio je nižu muzičku školu za klavir. Sa 13 godina je počeo da svira fagot u klasi prof. Mirka Isaeskog (FMU Beograd). Nakon završetka srednje škole u Nišu  , školovanje nastavlja u Minhenu. Od oktobra 2009. je student prof. Eberharda Maršala (solo fagotiste simfonijskog orkestra Bavarskog radija) na akademiji za muziku i izvodjačke umetnosti u Minhenu. Juna 2013. zavržava osnovne studije sa najvišom ocenom i ujedno nastavlja svoje master usavršavanje. U poslednjih deset godina dobitnik je 12 prvih nagrada (6 laureata), na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Jula 2005. je svirao kao solista na OLYMPUS festivalu u Grčkoj (Dion) uz pratnju kamernog orkestra profesora sa konzervatorijuma iz Soluna i Atine. Tri puta je bio solista sa Niškim simfonijskim orkestrom. Član je evropskog orkestra mladih (CEI-YO), gde je bio 1. fagotista 2007. i 2008. godine. Sa ovim orkestrom je koncertirao u Rumuniji, Sloveniji, Italiji, Austriji i Nemačkoj (Berlin Konzerthaus). Aprila 2013. dobija poziv od NBO-a (No Borders Orchestra), orkestra sastavljenog od najboljih muzičara bivše Jugoslavije. Stalni je član duvačkog kvinteta „Munich winds“ sa kojim je od 2012. stipendista fondacije Yehudi Menuhin LMN (Live Music Now), kao i ansamblima nove muzike “undercoverfiction”  i „Index Ensemble“. Kao kamerni muzičar nastupao je fagotistom Dag Jensenom, Lindon Votsom (solo fagotista Minhenske filharmonije), Erik Terviligerom (solo hornista BRSO-a), oboistom Fransoa Lilijem, klarinetistom Ulf Rudenhojzerom, Kent Naganom (šef dirigent Bavarske opere), Ulrihom Nikolajem (dekan Minhenske akademije), violinistom Ingolfom Turbanom, čelistkinjom Natalijom Gutman… Stipendista je ART fondacije. 2009. dobija priznanje Rotari kluba “Konstantina Velikog”  u akciji „Nova niška elita“. Aprila 2013. dobija angažman kao profesor fagota u privatnoj školi „Elen Baumann“. Tokom studija, angažovan je u preko 200 koncerata u orkestrima Bavarske regije.

 

Ingrid Janković, klavir

Rođena je u Zrenjaninu, gdezavršava osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je na FMU u Beoradu, u klasi prof.  Zorice Dimitrijević – Stošić. Specijalističke studijeiz oblasti Kamerne muzike završava u Nišu. Tokom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima i osvajala prestižne nagrade. Znanje nadograđuje i uz druge eminentne profesore kao što su Dorian Leljak, Kemal Gekić, Irina Skerl, Arbo Valdma. Svoj pedagoški i korepetitorski rad započinje u Zrenjaninu. Kao član Libero seksteta nastupila je na NIMUS-u,i u galeriji SANU u Beogradu. Nastupa u Galeriji Artget K.C. Beograda, koncertnoj dvorani Banski dvor u Banja Luci, i u sali FU u Nišu, u ulozi korepetitora i soliste. Sa kolegama  i studentima ostvaruje veliki broj koncerata. Kao umetnički saradnik deo je projekta operskog studija i korepetira Glukovu operu “Orfej i Euridika” koja se uspešno izvodi širom Srbije. Od 2011. je član trija Anima sa kojim ostvaruje uspešne koncerte u Pirotu,Banja Luci i Budimpešti. Radi na FU u Nišu u zvanju Višeg umetničkog saradnika na katedri za Solo pevanje.